Kerk in dorp
Kerk in dorp

KERK in dorp - DORP in de kerk

Tentoonstelling in Sint-Bonifatiuskerk Munte 
Munteplein, 9820 Merelbeke, dagelijks nog tot 28 juli, van 10 tot 18 uur

De Sint-Bonifatiuskerk in Munte is vaak de eerste halte van vele bezoekers vooraleer ze de natuur intrekken of een activiteit in de pastorie komen bezoeken. Ook voor bewoners blijft de kerk een welkome plek voor gebed, stilte, bezinning, cultuur, ontdekken van lokaal erfgoed. 
De titel van de tentoonstelling KERK in het dorp - DORP in de kerk verwoordt deze veelzijdige betekenis: ondanks haar eenvoud, heeft de kerk een prominente plaats in het dorp, en wat er in het dorp te doen is, speelt zich ook vaak af in de kerk.
Het Parochieteam kerkplek Munte, Parochie Moeder Teresa en vzw uitMUNTEnd koesteren samen de kerk als een betekenisvolle plek voor bewoners en bezoekers. Het samengaan van parochiale bestemming enerzijds en van culturele activiteit anderzijds geeft de kerk een intense invulling en brede gedragenheid. De kerk is zo dagelijks getuige van ingetogen momenten, ontmoeting, nu eens stil, dan weer eens uitbundig. "Samen" is een mooi werkwoord: samenhorigheid in gebed - samen zorgen voor de kerk, het gebouw, de versiering - samen genieten van concerten, erfgoed en kunst - kinderen die samengroeien in hun toneelspel, liederen zingen ... kortom, "samen" zorgt voor veel gedeelde schoonheid en beleving. 
In de tentoonstelling tonen de vele mooi gepresenteerde foto´s de veelheid aan activiteiten die er de voorbije twaalf maandenplaats vonden. Je kan ook rustig de foto´s in een diashow op scherm bekijken. 
Informatie: Parochieteam kerkplek Munte: Bernice De Regge 09/324 82 68 of vzwuitmuntend@gmail.com
 

Zoeken

Dekenaal nieuws